Joost Luiten maakt nog steeds kans op de eindzege bij de Shenzhen International. De Bleiswijker staat na de gestaakte vierde en laatste ronde op één slag van de leiders.

Luiten stond zondag op de zestiende hole toen het spel definitief gestopt werd vanwege een onweersbui. In de vijftien holes van zijn slotronde kwam hij tot drie birdies.

Daardoor staat de 30-jarige Nederlandse golfer voor het toernooi op dertien slagen onder par. Die score deelt hij met de Australiër Scott Hend, die zijn ronde zondag wel afrondde, en Brandon Stone uit Zuid-Afrika.

De Engelsman Lee Slattery, de Zuid-Koreaan Lee Soo-Min en Alexander Lévy uit Frankrijk zijn de voorlopige koplopers met -14.

Het toernooi in China wordt al langer geteisterd door noodweer. Luiten moest daardoor eerder op zondag nog zijn derde ronde afmaken. Zaterdag had hij elf holes gespeeld toen het te donker werd om door te gaan. In de laatste zeven holes maakte hij twee birdies en een bogey.

Overwinning

De Shenzhen International gaat maandag om 6.30 uur lokale tijd (0.30 uur Nederlandse tijd) verder. Luiten begint dan met een putt voor par op de zestiende hole.

"Die putt is meteen heel belangrijk", zegt de nummer 64 van de wereld op zijn eigen site. "Die par maken zou erg lekker zijn en dan hopen op birdies op de laatste twee holes."

"Ik speelde zondag niet super. Vooral de lange ijzers waren niet heel scherp. Maar ik deed ook weinig fout, sloeg de ballen alleen niet dicht genoeg bij de hole. Dat moet morgenochtend dus wel gebeuren. Ik ga in ieder geval vol voor de overwinning."