Joost Luiten heeft ook in zijn tweede ronde in het Chinese Shenzen goed gepresteerd. De Nederlander ging vrijdag bij het toernooi van de Europese Tour rond in 66 slagen, zes onder par.

Luiten, die donderdag op de openingsdag al een ronde van vier onder par liep, staat voorlopig tweede.

Mede door een eagle, zes birdies en twee bogeys staat de 30-jarige Rotterdammer nu op een totaal van 134 slagen (-10).

Daarmee hoeft hij voorlopig alleen Lee Soo-Min voor zich te dulden. De Zuid-Koreaan had drie slagen minder nodig voor zijn eerste twee rondes.

Meer dan de helft van golfers moet zijn tweede ronde nog beginnen of afmaken. Het spel lag vrijdag vanwege onweer al vier uur stil. Nu is er besloten dat het toernooi zaterdagochtend wordt hervat.  

Luiten is al langer in vorm. Vorige week greep hij bij de Open Spaanse titelstrijd in San Roque net naast de eindzege. Hij eindigde toen als tweede, omdat hij één slag meer nodig had dan de Britse winnaar Andrew Johnston.

Lange dag

"Het was een erg lange dag vandaag. Het duurde elf uur om achttien holes te kunnen spelen, maar daar is met die onweersbuien niets aan te doen", reageert Luiten op zijn eigen site.

"Maar ik speelde erg goed vandaag, met als enige smetje die twee bogeys. Nu kijken wat het weer gaat worden in het weekend, want de helft van het veld moet ronde twee nog afmaken."