De Nederlandse tennisbond (KNLTB) heeft bij de verantwoordelijke instanties een verdachte tennispartij van een Nederlandse speler gemeld.

Een woordvoerder van de KNLTB bevestigde woensdag berichtgeving van de NOS over een mogelijk geval van matchfixing.

"We hebben het Openbaar Ministerie en de Tennis Integrity Unit op de hoogte gebracht van deze zaak. We wachten nu de uitkomst van het onderzoek af."

In Turijn speelde Mark Vervoort met zijn Belgische tennispartner Yannick Mertens dinsdag een partij in het dubbelspel van een challengertoernooi.

Tijdens het duel met de Italianen Edoardo Eremin en Lorenzo Sonego werden verdachte gokpatronen geconstateerd. Ook bleek de inzet bij een gokwebsite extreem hoog (circa 91.000 euro).

Ophef

Het opvallende gokgedrag rondom het duel, dat Vervoort en Mertens in twee sets verloren (6-3 6-4), leidde tot nogal wat ophef op de sociale media.

"Mede daardoor zijn wij in actie gekomen", zei de woordvoerder van de KNLTB. Vervoort staat 141e op de wereldranglijst voor dubbelspelers. Hij was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.

In februari werd al bekend dat er in 2015 twee verdachte Nederlandse tennispartijen zouden zijn geweest. Een van die partijen zou die tussen Thomas Schoorel en de Chileen Jorge Aguilar bij het futuretoernooi van Middelburg zijn.