In navolging van oud-baanwielrenner Chris Hoy maakt ook voormalig doelman Fabien Barthez over een paar maanden zijn opwachting als coureur in de 24 uur van Le Mans.

De 44-jarige Fransman, die zich in 1998 tot wereldkampioen en twee jaar later tot Europees kampioen kroonde, staat op 18 juni aan de start van de befaamde race op het Circuit de la Sarthe.

Barthez zal namens zijn eigen team Panis-Barthez Competition, dat hij opzette met voormalig Formule 1-coureur Olivier Panis, aantreden in de LMP2-klasse.

Hoy, zesvoudig olympisch kampioen in het baanwielrennen, liet eerder al weten dat hij ook zal deelnemen aan de 84e editie van de 24-uursrace in Le Mans.

Volgens Mark Webber, die zelf meedoet in de LMP1-klasse, onderstreept dat de kracht van het evenement. "Het is een goede zaak", zegt de Australiër tegen Omnisport. "Het is een grote race, die heel erg populair is en steeds meer aanzien krijgt."

Vorig jaar ging de winst in Frankrijk naar debutant Nico Hülkenberg. "En steeds meer Formule 1-coureurs hebben interesse in de race", aldus Webber. "Het is dus een enorm groot evenement en natuurlijk een van de allergrootste autoraces in de wereld."

Porsche

De voormalig Formule 1-coureur moest vorig jaar zelf genoegen nemen met de tweede plaats achter Hülkenberg, maar gaat dit keer vol voor de winst in zijn Porsche.

"Het wordt een interessante race", voorspelt de Australiër, die negen Grands Prix won. "Maar Porsche heeft als constructeur de meeste overwinningen behaald en we willen dat aantal graag uitbreiden naar achttien."