De Britse profbokser Nick Blackwell heeft per direct een punt achter zijn carrière gezet, nadat hij een week in coma had gelegen.

De 25-jarige Engelsman werd eind maart na zijn gevecht in Londen tegen Chris Eubank jr. om de Britse titel in het middengewicht met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd. Artsen besloten om hem in coma te brengen om de zwellingen bij zijn hersenen terug te dringen.

Na een week ontwaakte Blackwell uit zijn kunstmatige slaap. Al snel kon hij weer een beetje praten met vrienden en familie. ''Dit is de uitkomst waarop iedereen had gehoopt en waarvoor iedereen had gebeden'', liet zijn management weten. ''Zijn zwaarste gevecht heeft hij nu gewonnen.''

Blackwell liet deze week voor het eerst weer van zich horen via de sociale media. De bokser bedankte iedereen voor de steun, ook financieel.

Op de vraag van een fan of hij terugkeert in de ring, antwoordde hij resoluut: ''nee, dat zou heel dom zijn''. Eubank informeerde via Twitter ook hoe het gaat de man die hij een paar weken geleden versloeg. De twee spraken af elkaar snel te ontmoeten.