De Cleveland Cavaliers zijn in de nacht van zondag op maandag met een zege begonnen aan de play-offs van de NBA.

De nummer één van de reguliere competitie in de Eastern Conference ontdeed zich voor eigen publiek met 106-101 van de Detroit Pistons.

Na het derde kwart stond het nog 78-76 voor de bezoekers, die sinds 2010 zes keer op rij deelname aan de play-offs waren misgelopen.

Met 28 punten toonde Kevin Love zich het meest productief bij de Cavaliers. LeBron James zorgde voor 22 punten en elf assists.

De Pistons hopen deze serie te stunten, de geringe ervaring ten spijt. "Het maakt niet uit wie je tegenover ons zet, wij zijn voor niemand bang", aldus Reggie Jackson, die tegen Cleveland goed was voor zeventien punten.

De tweede wedstrijd in de best-of-seven-serie wordt woensdag gespeeld in de Quicken Loans Arena van de Pistons.

Miami Heat

De Miami Heat en de San Antonio Spurs gaven blijk van goede vorm bij de start van de play-offs. De Spurs zetten de Memphis Grizzlies met 106-74 opzij, terwijl Miami met 123-91 won van de Charlotte Hornets.

Luol Deng maakte 31 punten namens de Heat, die na het eerste kwart al een 41-22 voorsprong koesterden.

De Los Angeles Clippers legden de Portland Trail Blazers over de knie met 115-95. Drie spelers van de thuisploeg noteerden een zogeheten double-double.

Chris Paul had 28 punten en elf assists, Blake Griffin verzorgde negentien punten en twaalf rebounds en DeAndre Jordan finishte op achttien punten en twaalf rebounds.