De Golden State Warriors hebben donderdag met de 73e zege van het seizoen in de NBA een nieuw record gevestigd.

De ploeg van vedette Stephen Curry won in de Oracle Arena met 125-104 van de Memphis Grizzlies. Daarmee is het record van de Chicago Bulls, die in 1996 in één seizoen 72 keer wonnen, uit de boeken.

Curry was met 46 punten, waarvan tien driepunters, weer eens de grote man aan de kant van de Warriors, die na het eerste kwart al leidden en die marge niet meer uit handen gaven.

Met zijn tien driepunters bracht de 28-jarige vedette zijn seizoenstotaal op 402 driepunters. Dat betekende eveneens een record in de NBA.

Video: Warriors verbeteren record Bulls

De Warriors evenaarden de Bulls zondag al tegen San Antonio Spurs, de enige ploeg die dit seizoen enigszins in het spoor kon blijven van de formatie van coach Steve Kerr.

Slechts negen nederlagen hoefden de Warriors in het reguliere seizoen te incasseren. Ze gaan als torenhoge favoriet voor de titel de play-offs in, waarin ze Houston Rockets treffen in de eerste ronde.

Play-offs

De Rockets veroverden het laatste ticket door Sacramento Kings in de slotwedstrijd met 116-81 te verslaan. James Harden blonk uit met 38 punten. Houston Rockets troefde Utah Jazz af in de strijd om de achtste plaats in het westen.

San Antonio Spurs draait in de schaduw van de Warriors ook een topseizoen. De ploeg van de veteranen Tim Duncan en Tony Parker boekte tegen Dallas Mavericks de 67e overwinning (96-91).

In de eerste ronde van de play-offs nemen de Spurs het op tegen Memphis Grizzlies, de Mavericks treffen Oklahoma City Thunder. Los Angeles Clippers speelt tegen Portland Trail Blazers.