108-voudig international Marcel Balkestein moet door een liesblessure noodgedwongen zijn hockeyloopbaan eerder dan gepland beëindigen. 

Balkestein kan in zijn laatste maanden als hockeyer met zijn club Oranje Zwart niet deelnemen aan de play-offs om de landstitel. 

''Je hoopt natuurlijk altijd op een wonder. Maar met zo'n spierblessure gaat dat echt niet lukken", zegt Balkestein woensdag in het Eindhovens Dagblad.

Balkestein (35) had eerder al gemeld dat hij na dit seizoen stopt. Hij hoopte met Oranje Zwart nog de titel in de Euro Hockey League en het landskampioenschap te prolongeren.

Europees strandde de Eindhovense club in de kwartfinales, door zijn blessure mist de verdediger ook de kans om nog een keer om de titel te spelen.

2002

Balkestein liep de kwetsuur zondag op in de thuiswedstrijd tegen Pinoké. Woensdag bleek dat hij een pees van zijn lies heeft afgescheurd.

Balkestein speelde sinds 2002 bij Oranje Zwart waarmee hij onder meer drie landstitels veroverde. Met het Nederlands elftal pakte hij zilver op de Olympische Spelen in Londen.