Trevor Story, de grote revelatie van de eerste week van het nieuwe seizoen in de Major League Baseball (MLB), heeft in de nacht van zondag op maandag een record neergezet door opnieuw een homerun te slaan.

De 23-jarige korte stop van Colorado Rockies sloeg de bal in de achtste inning van het duel met San Diego Padres (6-3 zege) over het hek in het linksveld, waarmee hij zijn eerste week op het hoogste niveau in stijl afsloot.

Story heeft nu zeven homeruns geslagen in de eerste zes wedstrijden van het seizoen, iets wat nog nooit eerder gepresteerd is in de MLB.

Larry Walker (in 1997), Mike Schmidt (in 1976) en Willie Mays (in 1964) deelden het record met zes homeruns in de eerste zes duels van een seizoen.

Verhaal

Story is het verhaal aan het begin van het seizoen in de Noord-Amerikaanse honkbalcompetitie.

De Amerikaan begon zijn carrière in de MLB vorige week op 'Opening Day' met twee homeruns tegen de Arizona Diamondbacks en werd vervolgens de eerste speler ooit in de Major Leagues die minimaal één homerun sloeg in zijn eerste vier wedstrijden.

Zijn uitzonderlijke reeks stokte zaterdag tegen de Padres even toen hij in zijn vijfde duel 'slechts' één honkslag en geen enkele homerun noteerde.

Huiselijk geweld

Story kreeg een kans om te spelen omdat José Reyes, die normaal gesproken de vaste korte stop was geweest van de Rockies, momenteel op betaald verlof is na een aanklacht van huiselijk geweld vorig jaar oktober.

Colorado profiteert nog niet optimaal van de topvorm van zijn nieuwe ster. De Rockies staan na zes wedstrijden op drie zeges en drie nederlagen.