De Golden State Warriors hebben in de nacht van zondag op maandag het recordaantal zeges in een regulier NBA-seizoen geëvenaard door met 92-86 te winnen bij de San Antonio Spurs.

De ploeg van coach Steve Kerr staat op 72 overwinningen, net zoveel als de Chicago Bulls in het seizoen 1995/1996.

Woensdag sluiten de Warriors de jaargang af met een thuiswedstrijd tegen de Memphis Grizzlies in een poging het record alleen in handen te krijgen.

Voor de San Antonio Spurs kwam er een einde aan een lange reeks: de huidige nummer twee in de Western Conference had ruim een jaar niet verloren voor eigen publiek.

Curry

Aanvankelijk zag het er zondagavond ook positief uit voor de ploeg die het moest stellen zonder Tim Duncan (rust) en Boris Diaw (blessure). Golden State vond nauwelijks openingen en moest in het eerste kwart met slechts vijftien punten genoegen nemen.

Langzaam maar zeker namen de bezoekers de regie over; vooral dankzij Stephen Curry (goed voor 37 punten) sloeg de titelverdediger steeds vaker een bres in de defensie van de Spurs. Met name in het laatste kwart hadden de Warriors - die bijna twintig jaar niet hadden gewonnen bij de Spurs - de overhand.

Nu al staat vast dat Golden State het eerste NBA-team in de historie wordt dat in een regulier seizoen geen enkele keer twee keer op rij verliest. Bovendien bracht geen enkele club de Warriors meer dan één nederlaag toe.

Pippen

Scottie Pippen, met Michael Jordan een van de sterspelers van de Bulls in 1995/1996, bracht via Twitter zijn felicitaties over.

"Ze verdienen alle lof. Gefeliciteerd met zege nummer 72. Ze hebben het echt verdiend."