De Golden State Warriors hebben in de nacht van zaterdag op zondag hun 71e overwinning in de NBA geboekt en zijn daardoor nog steeds op recordjacht.

De ploeg uit Oakland was nipt met 100-99 te sterk voor de Memphis Grizzlies. Er zijn nog twee duels te gaan.

Mochten de Warriors die wedstrijden allebei winnen, dan wordt het oude record van Chicago Bulls uit 1995/1996 (72 zeges in een seizoen) verbroken.

Zondag spelen de Warriors een uitwedstrijd tegen San Antonio Spurs. Woensdag zijn de Grizzlies opnieuw de tegenstander.

Tegen de Grizzlies moest de ploeg van sterspeler Stephen Curry diep gaan. Pas in het laatste kwart werd de zege veiliggesteld. Draymond Green maakte de meeste punten (23) voor de Warriors. Curry was goed voor 17 punten. Hij gaf met acht stuks wel de meeste assists.

Fris

Warriors-coach Steve Kerr maakt zich niet druk over het record. "Ik zou het niet moeten zeggen, maar het kan me niet zoveel schelen. Ik weet dat de spelers er wel mee bezig zijn maar ik wil gewoon fris aan de play-offs beginnen."

Klay Thompson, die op Green na met twintig punten het meest scoorde voor de ploeg, erkende dat het record een rol speelt.

"Het zit in ons achterhoofd omdat het een zo'n geweldige prestatie zou zijn. Maar we laten ons hoofd niet hangen als we het niet halen. Het is hoe dan ook een fantastisch seizoen geweest."