Epke Zonderland is door bondscoach Mitch Fenner opgenomen in zijn definitieve selectie voor het testevent in Rio de Janeiro, waar het Nederlandse team zal strijden om een olympisch ticket.

Naast Zonderland zal de Oranje-ploeg bestaan uit Michel Bletterman, Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Jeffrey Wammes, zo maakt de KNGU donderdag bekend.

Anthony van Assche is de reserve. Eerder werd al duidelijk dat ringenspecialist Yuri van Gelder niet in actie zal komen.

Zonderland zat al in de voorlopige selectie van Fenner, maar de 29-jarige Fries twijfelde eind vorige maand hardop of hij naar Rio af zou kunnen reizen.

De olympisch kampioen op rek kampte de laatste maanden met blessures, maar maakte afgelopen zaterdag een succesvolle rentree bij een wedstrijd in Waddinxveen.

Fenner

"Het was door de breedte van onze selectie en de blessuregevallen geen gemakkelijke taak om het team voor Rio samen te stellen", aldus Fenner, die vanwege gezondheidsproblemen zelf niet aanwezig zal zijn in de Braziliaanse stad.

"Het is onvermijdelijk dat we een paar talentvolle turners thuis moeten laten."

Het Olympic Test Event is op 16 april. In Rio strijden acht landen om vier tickets naar de Spelen. Als de ploeg geen startbewijs verovert, mag Nederland toch één individuele turner afvaardigen. De bond stuurt dan degene met de beste medaillekansen naar Rio.