Bokser Nick Blackwell is na een week ontwaakt uit een kunstmatige coma. De 25-jarige Brit liep vorige week zaterdag een bloeding buiten zijn hersenen op in een gevecht met zijn landgenoot Chris Eubank jr..

Blackwell ontwaakte zaterdag uit zijn coma en kon een dag later weer praten met familie en vrienden, zo meldt zijn managementbureau Hennessy Sports maandag in een verklaring.

De Engelsman kreeg in het duel om het Brits kampioenschap met Eubank veel rake klappen te verduren. De dokter besloot te strijd te stoppen in de tiende ronde, waarna Blackwell al snel flauwviel en met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.

Daar werd geconstateerd dat het middengewicht een kleine bloeding had onder zijn schedel - maar buiten zijn hersenen - en dat een operatie niet nodig was. Wel werd hij in een kunstmatige coma gebracht.

"Nick heeft zijn moeilijkste gevecht tot nu toe gewonnen", aldus het statement van Hennessy Sports. "We bedanken iedereen voor de steun. Dit is het resultaat waarop iedereen had gehoopt."

Gewaarschuwd

Eubank jr. vertelde na afloop van het gevecht dat hij zich in de laatste rondes van het gevecht met Blackwell wat inhield, omdat zijn vader hem had gewaarschuwd dat zijn tegenstander weleens zwaar geblesseerd zou kunnen zijn.

Veel critici vroegen zich na het gevecht af of scheidsrechter Victor Loughlin de strijd niet eerder had moeten staken, maar Robert Smith van de Britse boksbond verdedigde de arbiter. "Ik denk niet dat iemand iets verkeerd heeft gedaan", zei Smith.

"Iederen bokser die in de ring stapt, kent de risico's. We proberen zoveel mogelijk risico's weg te nemen, maar we kunnen het nooit honderd procent veilig maken."

Video: Chris Eubank sr. vraagt zoon om niet op hoofd van Blackwell te richten