Tiger Woods sluit uit dat hij volgende week na een slepende rugblessure zijn rentree maakt bij de US Masters.

"Na beraad met mijn medische staf heb ik besloten dat het verstandig is om dit jaar over te slaan", verklaart de 40-jarige Amerikaan op zijn website. "Ik heb dagelijks ballen geslagen en getraind, maar ik ben er fysiek nog niet aan toe."

De voormalige nummer één van de wereld onderging de afgelopen anderhalf jaar meerdere operaties aan zijn rug en staat al sinds de zomer aan de kant. Woods wil het daarom dit keer rustig aan doen en zijn terugkeer niet forceren.

"Ik moet nu doen wat op de lange termijn het best is voor mijn gezondheid en carrière. Helaas zou het niet de juiste beslissing zijn om volgende week in actie te komen op de Augusta National Golf Club."

Desondanks heeft de viervoudig winnaar van de Masters goede hoop dat hij binnenkort weer op de baan kan staan. "Ik ga absoluut vooruit en ik ben blij met hoe ver ik al ben gekomen, al durf ik nog geen datum te hangen aan mijn rentree."

Woods, winnaar in 1997, 2001, 2002 en 2005, moest zich in 2014 ook al met een rugblessure afmelden voor het prestigieuze toernooi. Vorig jaar eindigde hij op de gedeelde zeventiende plek in Georgia.