Michael van Gerwen baalde na afloop van de kraker tegen Raymond van Barneveld in de Premier League Darts (6-6) flink van zijn eigen spel in de beginfase. 

"Na de eerste leg speelde ik even als een natte krant. Als je Raymond vanaf het begin goed aanpakt, dan kan je hem gewoon verslaan. Maar ik gooide slecht en gaf hem juist zelfvertrouwen", zei Van Gerwen na afloop tegen RTL 7.

De Brabander veroverde weliswaar de eerste leg, maar Van Barneveld kwam sterk terug en stond al snel op een ruime voorsprong. Gezien de 6-3 achterstand tijdens de wedstrijd kan Van Gerwen uiteindelijk wel leven met 6-6.

"Dat was op een gegeven moment het hoogst haalbare. Het voelt wel alsof ik een punt heb weggegeven, maar ik mag niet klagen met een gelijkspel", aldus Van Gerwen, die de leiding in het klassement kwijt is.

Van Barneveld

Ook Van Barneveld kon de twee punten wel goed gebruiken. De Hagenaar hoopt aansluiting te houden met de beste vier spelers, maar door de onnodige remise bedraagt het gat met Adrian Lewis nu vijf punten.

"Twee punten waren wel lekker geweest ja", zei Van Barneveld. "Na de pijnlijke eerste leg kwam ik ongelooflijk goed terug en had een onwijs goed gemiddelde. Maar die terugval kan ik gewoon niet verklaren. Van Gerwen speelde natuurlijk wel gewoon goed en blijft een fenomeen."

Van Barneveld merkt wel op dat hij beter presteert tegen de titelfavorieten.

"Tegen de laaggeklasseerde darters kan ik op de een of andere manier niet de motivatie opbrengen. Michael Smith heeft in totaal één partij gewonnen, en dat was tegen mij."