Hockey

Titelverdediger Oranje Zwart en Amsterdam naar kwartfinale EHL

De hockeyers van Amsterdam en Oranje Zwart hebben zaterdag de kwartfinales van de Euro Hockey League (EHL) bereikt.

Oranje Zwart had het in de laatste achtste finale in Amsterdam erg lastig met het Belgische Royal Leopold, maar de titelverdediger won wel door een fraaie treffer van Robert van der Horst in de tweede helft: 2-1.

'OZ' was voor rust op voorsprong gekomen via Mink van der Weerden, Arthur Verdussen tekende voor de gelijkmaker namens Leopold.

Harvestehuder THC is maandag de tegenstander van Oranje Zwart in de kwartfinales. De Duitsers hadden weinig moeite met Dinamo Kazan uit Rusland: 5-1.

Amsterdam

Amsterdam was eerder op zaterdag in het Wagener-stadion met 3-1 te sterk voor Wimbledon uit Engeland. Mirco Pruyser was de grote man aan de kant van de Nederlandse ploeg. De 26-jarige aanvaller maakte met drie velddoelpunten de snelle openingstreffer van Phil Roper uit een strafbal ongedaan.

Amsterdam neemt het maandag in de kwartfinales op tegen Real Club de Polo, dat eerder op zaterdag in een Spaans onderonsje te sterk was voor Club Egara (3-0)

Kampong plaatste zich vrijdag al voor de laatste acht van de Euro Hockey League. De club uit Utrecht was met 6-1 te sterk voor Racing Club de France uit Frankrijk en ontmoet nu zondag het Duitse Rot Weiss Köln.

De vierde kwartfinale gaat tussen Atlètic Terrassa uit Barcelona en het Belgische KHC Leuven.

Tip de redactie