BMX

BMX'er Van Gendt ziet kans op medaille op olympische baan

BMX'er Twan van Gendt is tevreden over de olympische baan in Rio de Janeiro. De regerend Europees kampioen ziet kans op een medaille.

"De baan ligt mij zeker. Het is een snelle baan, de flow zit erin", zegt Van Gendt vanuit het Argentijnse Santiago Del Estero tegen NU.nl.

De 23-jarige Van Gendt is in de Argentijnse stad omdat daar dit weekend de eerste wereldbekerwedstrijd van 2016 wordt verreden. Afgelopen week was hij in Rio om de olympische baan te testen.

"Ik weet nu hoe een vol rondje in Rio aanvoelt. Tegen alle verwachtingen in viel het heel erg mee. Het kan in augustus echt heel gaaf worden, want de baan ligt mij beter dan vier jaar geleden in Londen."

Concurrentie

Van Gendt werd destijds op de Spelen in de Britse hoofdstad vijfde. De kans dat hij dit keer wel een medaille pakt schat hij groter in. "Een olympische medaille is nu het absolute doel waar ik voor train. Ik ben ook beter geworden in vergelijking met Londen, al moet ik wel in mijn achterhoofd houden dat de rest van de wereld ook gegroeid is."

Voor Van Gendt is het wel moeilijk om in te schatten hoe de internationale concurrentie er op dit moment precies voor staat, omdat er nog geen wereldbekerwedstrijd is verreden.

"Dit weekend zal wat dat betreft meer duidelijk worden. Ik weet nu alleen hoe ik er binnen het team voor sta."

Kimmann

De geboren Brabander heeft binnen de Nederlandse selectie met Niek Kimmann een goede sparringpartner. De 19-jarige Kimmann werd vorig jaar wereldkampioen en zal in Rio waarschijnlijk een van de concurrenten van Van Gendt zijn in de strijd om een medaille.

"Ik heb de afgelopen maanden veel met Niek getraind. Dat is lekker battlen, want we zijn aan elkaar gewaagd. Het zou al heel mooi zijn als een van ons straks in Rio op het podium staat, maar allebei zou helemaal top zijn. En dat is geen onrealistische gedachte."

Lees meer over:
Tip de redactie