Sercodak Dalfsen, de regerend landskampioen bij het vrouwenhandbal, houdt toch niet op te bestaan na het huidige seizoen.

Regio Zwolle United, een stichting door voetbalclub PEC Zwolle wordt gefinancierd, zal Sercodak de helpende hand bieden, zo werd maandag bekendgemaakt op een persconferentie.

Op korte termijn springt deze stichting in financieel opzicht bij. Ook is subsidie aangevraagd bij de provincie Overijssel en wordt er gewerkt aan langetermijnplannen.

Vijfvoudig landskampioen Sercodak maakte vorige week nog bekend dat er mede door teruglopende sponsorinkomsten te weinig geld was om een nieuw seizoen met vertrouwen te beginnen. Daarop werden echter verschillende initiatieven gestart om de handbalsters alsnog te redden.

"De samenwerking met Regio Zwolle United, en de nog in het land lopende initiatieven, zorgen ervoor dat het bestuur van de Stichting Tophandbal Dalfsen het vertrouwen heeft dat er de komende jaren financieel draagvlak is om tophandbal in en voor Dalfsen te behouden", aldus een verklaring van Sercodak.

Voorwaarden

Er zijn wel een aantal voorwaarden gesteld aan de nieuwe constructie. Zo moet er voor meerdere jaren een sluitende begroting gemaakt kunnen worden, moet de talentontwikkeling worden bevorderd en er moet worden meegewerkt aan promotie van de regio Zwolle.

De stichting Regio Zwolle United is door voetbalclub PEC Zwolle opgericht om maatschappelijke activiteiten in onder te brengen. Ook de vrouwentak van PEC valt onder de stichting.

Verrassing

Sercodak Dalfsen werd tien jaar geleden opgericht en na enkele jaren begon het succes. De club werd in de periode 2011 tot 2015 vijf keer landskampioen, won even zo vaak de Super Cup en pakte vier keer de beker.

Zowel voor het Nederlands Handbal Verbond als voor de speelsters van Dalfsen kwam de mededeling van vorige week als een 'verrassing' en een 'grote klap'.