Dafne Schippers is in de nacht van zaterdag op zondag net het goud misgelopen op de 60 meter bij de WK indoor en moest zich tevreden stellen met zilver. Sifan Hassan pakte het goud op de 1500 meter.

Schippers liep de 60 meter in 7,04. Ze kende een mindere start en kon de Amerikaanse Barbara Pierre niet meer inhalen. De winnares liep 7,02. Elaine Thompson uit Jamaica pakte brons in 7,06.

Voorafgaand aan het toernooi wist Schippers al dat Pierre degene was die voor de meeste concurrentie zou zorgen.

Ze liep vorig weekend bij de Amerikaanse trials een tijd van 7,00 en voerde daardoor samen met Schippers de mondiale ranglijst van dit jaar aan op de kortste sprintafstand.

In Portland klokte Schippers in de voorrondes nog de vijfde tijd en sprintte naar de finales in de derde tijd. In die eindstrijd leek ze na een moeizame start toch nog te kunnen winnen. Pierre hield echter vol en pakte de wereldtitel.

Hassan

De 23-jarige Hassan kwam op de 1500 meter over de finish in 4,04.96. Zij liet hiermee haar Ethiopische concurrentes Dawit Seyaum en Gudaf Tsegay achter zich. 

Hassan begon haar race zoals gebruikelijk achterin de groep, maar meldde zich voorin toen de Australische Melissa Duncan een fiks gat sloeg met de rest. Op kop van de groep ging de Nederlandse Duncan voorbij en ging ze de strijd aan met het Ethiopische trio Seyaum, Tsegay en Axumawit Embaye.

In de slotronde dwong ze naaste belager Seyaum om een wijdere bocht te lopen, waardoor Hassan op het laatste rechte stuk meer overhield en naar de titel kon snellen.

Hassan gold als een van de favorieten voor de gouden medaille op de 1500 meter. In 2015 pakte de in Ethiopië geboren Nederlandse al het goud op het EK indoor in Tsjechië en op het WK in Peking legde ze in de buitenlucht beslag op het brons. Aan die lijst mag ze nu de wereldtitel op de 1500 meter indoor toevoegen.