De Cleveland Cavaliers en Oklahoma City Thunder hebben zich in de nacht van vrijdag op zaterdag verzekerd van deelname aan de play-offs in de NBA.

De Cavaliers versloegen Orlando Magic met 109-103, ondanks 45 punten van Victor Oladipo. Kyrie Irving was bij de 'Cavs' topscorer met 26 punten. LeBron James bleef steken op 18.

"Er valt niet veel te zeggen. We dachten al dat we de play-offs zouden halen, dus het was niet heel moeilijk om het ticket veilig te stellen. We hebben grotere doelen", zei coach Tyronn Lue na de winst.

Cleveland, dat vorig jaar de NBA-finale verloor van de Golden State Warriors, gaat met 49 overwinningen en 19 nederlagen aan de leiding in de Eastern Conference.

Thunder

Ook Oklahoma City Thunder stelde een ticket voor de play-offs veilig. De Thunder versloegen in Philadelphia de 76’ers met 111-97.

Russell Westbrook was opnieuw de grote man bij Oklahoma. De point guard liet al voor de dertiende keer dit seizoen een triple-double noteren. Hij was goed voor 20 punten, 15 rebounds en 10 assists. Kevin Durant voegde daar voor de Thunder nog 26 punten en 10 rebounds aan toe.

De ploeg uit Oklahoma liep vorig jaar de play-offs nog mis, mede vanwege langdurige blessures van Westbrook en Durant. De Thunder bezetten de derde plek in de Western Conference, achter koploper Golden State Warriors en de San Antonio Spurs.

Die twee ploegen kwalificeerden zich eerder al voor de play-offs in de NBA.