Darts

Van Gerwen geeft voorsprong weg in Premier League-kraker tegen Taylor

Michael van Gerwen heeft donderdag ondanks een ruime voorsprong gelijkgespeeld tegen Phil Taylor in de zevende speelronde van de Premier League Darts.

De 26-jarige Brabander leidde met 5-1 tegen de ervaren Engelsman, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een remise in Glasgow: 6-6.

Nadat Taylor was teruggekomen tot 5-4 zorgde Van Gerwen nog wel voor een hoogtepunt door de maximumfinish (170) uit te gooien, maar de Nederlander moest de laatste twee legs - mede door drie gemiste dubbels - aan de zestienvoudig wereldkampioen laten.

De Nederlander keek nog vol vertrouwen uit naar het treffen met Taylor, nadat hij negen van de laatste tien ontmoetingen had gewonnen.

​"Ik kan alleen mezelf de schuld geven", analyseerde de teleurgestelde Van Gerwen. "Ik heb een punt weggegeven. Het was niet goed genoeg. Ik was mezelf niet maar ik moet verder. Je kunt niet altijd winnen."

Aan kop van de ranglijst veranderde er door de puntendeling niets in de Premier League; zowel Van Gerwen als Taylor heeft na zeven partijen elf punten.

Van Barneveld

Raymond van Barneveld won met 7-4 van Dave Chisnall. De 48-jarige Hagenaar, die een gemiddelde van 104,9 noteerde in Schotland, deed zo goede zaken op de ranglijst. De Nederlandse veteraan staat nu zevende met zes punten.

Gary Anderson toonde zich te sterk voor Adrian Lewis (7-4) én Peter Wright (7-5), James Wade rekende af met Robert Thornton (7-4).

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie