Motorsport

Rossi verwacht geen 'speciale' rivaliteit met Marquez in nieuw seizoen

Valentino Rossi verwacht niet dat zijn ruzie met Marc Marquez aan het einde van het vorige MotoGP-seizoen veel invloed zal hebben op de nieuwe jaargang, die dit weekend van start gaat in Qatar.

"Onze rivaliteit zorgt altijd voor iets extra's voor de motorsport, maar ik denk niet er iets speciaals gaat gebeuren dit seizoen", aldus Rossi woensdag op een persconferentie in de Golfstaat.

De 37-jarige Italiaan van Yamaha maakte na de laatste Grand Prix van vorig seizoen in Valencia duidelijk dat hij vond dat Marquez (Honda) hem de wereldtitel had gekost.

Rossi moest in Valencia achteraan starten als straf voor een aanvaring met zijn Spaanse rivaal tijdens de voorlaatste race in Maleisië en kon vervolgens zijn teamgenoot Jorge Lorenzo niet van de WK-titel afhouden. 'The Doctor' stelde ook dat Marquez in de afsluitende GP bewust geen poging deed om landgenoot Lorenzo aan te vallen.

"Maar ik denk dat het dit seizoen op het circuit hetzelfde zal zijn als altijd", zei Rossi donderdag. "Iedereen probeert het maximale om op kop te rijden, zonder rare dingen te proberen."

Marquez sloot zich daarbij aan. "Ik heb twintig concurrenten in de MotoGP en ik moet vechten tegen hen allemaal om het kampioenschap te veroveren, wat mijn doel is."

Controverse

Rossi gaf wel toe dat de controverse aan het einde van vorig seizoen heeft gezorgd voor meer aandacht voor zijn sport.

"In de laatste races van vorig jaar gebeurde er iets anders dan wat er normaal gebeurt in de MotoGP. Maar dat is het verleden. We zijn nu hier in Qatar en we hopen wederom op een goed gevecht."

Dani Pedrosa, teamgenoot van Marquez bij Honda, onderschreef die woorden. "Het einde van vorig seizoen was een belangrijk moment voor de MotoGP. De tribunes in Valencia zaten volledig vol, dus dat iets positiefs."

De MotoGP-race op het Losail International Circuit in Qatar begint zondagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd.

Tip de redactie