Zwemmen

Van den Hoogenband ambieert rol als technisch directeur zwembond

Pieter van den Hoogenband vindt zichzelf geschikt om Joop Alberda na de zomer op te volgens als technisch directeur van de Nederlandse zwembond, maar hij wil niet samenwerken met algemeen directeur Jan Kossen.

Dat zegt de drievoudig olympisch kampioen woensdag in AD Sportwereld.  

Alberda stopt na de Olympische Spelen in Rio als technisch directeur en Van den Hoogenband wordt veelvuldig genoemd als zijn opvolger. "Maar zolang Jan Kossen directeur is van de KNZB, is het voor mij al geen optie om in gesprek te gaan voor de functie van technisch directeur."

Van Den Hoogenband mist naar eigen zeggen visie, beleving en ambitie bij Kossen. Onder een andere directeur ziet de 38-jarige Van Den Hoogenband zichzelf wel als geschikte kandidaat voor de functie.

"Ik ken de zwemmers, de coaches en staf heel goed. Er staat een goed team om mee samen te werken. En ik denk ook dat ik precies weet hoe ik mensen in hun kracht kan zetten."  

Lijstje

Kossen wilde niet al te veel kwijt over de kritiek van Van den Hoogenband. Wel liet hij weten dat wat hem betreft de deur altijd open staat voor de oud-zwemmer.

"Het zou goed zijn als Pieter eerst kennis neemt van de inhoud van de functie en dan oordeelt of hem dat past. Als het zover is, praat ik daar graag met hem over. Wanneer Pieter interesse heeft, komt hij wat ons betreft boven aan het lijstje."

Tip de redactie