Handbal

Regerend handbalkampioen Dalfsen houdt op te bestaan

Sercodak Dalfsen, de regerend landskampioen bij het vrouwenhandbal, stopt ermee. De club heeft niet genoeg geld om een nieuw seizoen met vertrouwen te kunnen beginnen.

Tien jaar geleden begon de vereniging en na enkele jaren begon het succes. De club werd in de periode 2011 tot 2015 vijf keer landskampioen, won even zo vaak de Super Cup en pakte vier keer de beker.

Ook dit seizoen strijdt Sercodak nog mee voor de prijzen, in het laatste seizoen uit het bestaan van de club.

Volgens voorzitter Wim Holsappel kwam de klap maandagavond hard aan bij de speelsters, maar gaat het om een rationele beslissing.

"Sommige speelsters zijn hierheen verhuisd om professioneel handbalster te worden. Die droom valt nu even in duigen. Maar als je midden in volgend seizoen zou moeten stoppen, is het helemaal een drama. Dan kunnen die meiden nergens heen."

Reden voor het stoppen van Sercodak is dat de club te maken heeft met teruglopende sponsorinkomsten. Bovendien kiest talent de laatste jaren op steeds jongere leeftijd voor een avontuur in een van de grote buitenlandse competities.

Handbalbond

Voor het Nederlands Handbal Verbond kwam het nieuws als een verrassing. "Ik heb hier niet op gerekend", aldus technisch directeur Sjors Röttger tegen RTV Oost. "Ze hebben het goed verborgen weten te houden."

Volgens Röttger is het stoppen van de landskampioen een klap voor het handbal in Nederland. "Dalfsen heeft laten zien dat je met een investering een grote stap kunt maken richting de topsport. Daar waren wij als bond erg blij mee want het brengt de Nederlandse competitie op een hoger niveau."

"Het heeft ook wat losgemaakt in handballend Nederland. Het is heel jammer dat dat nu waarschijnlijk verdwijnt. Bij de bond raakt het ons allemaal."

Lees meer over:
Tip de redactie