Atletiek

Coach Bennema denkt dat Schippers op WK onder 7 seconden kan lopen

Coach Bart Bennema denkt dat Dafne Schippers komend weekend bij de WK indoor in Portland voor het eerst onder de zeven seconden kan lopen op de 60 meter.

De snelste tijd van de 23-jarige Nederlandse is nu de 7,00, die ze vorige maand liep in Berlijn. Ze evenaarde daarmee het Nederlands record van Nellie Cooman uit 1986.

"Dafne heeft daarnaast een paar keer net boven de zeven seconden gelopen", zegt Bennema. "Dan kun je er ook onder duiken. Het is alleen de vraag of dat al in Portland gaat gebeuren."

Momenteel zijn Bennema en Schippers al in de Amerikaanse stad, waar de Utrechtse zaterdagavond (Nederlandse tijd) voor het eerst in actie zal komen in de series van de 60 meter. De finale is in de nacht van zaterdag op zondag.

Techniek

Door haar toptijden van de laatste maanden behoort Schippers tot de favorieten voor de wereldtitel. Volgens haar coach heeft ze die progressie vooral te danken aan haar verbeterde start.

"We hebben meer tijd gehad om aan haar start te werken, nadat ze afgelopen zomer definitief de sprint verkoos boven de meerkamp. Vooral qua techniek op de eerste meters heeft Dafne weer een stap gezet. Daarnaast is ze sterker geworden, waardoor ze gewoon nog harder kan lopen."

De verbeteringen moeten niet alleen leiden tot snellere tijden op de niet-olympische 60 meter, maar ook op de 100 en de 200 meter, die komende zomer voor Schippers op de Spelen in Rio de Janeiro op het programma staan.

Bennema: "Als je indoor vijf honderdste sneller loopt dan betekent dat dat je in de buitenlucht een tiende eraf kan lopen. Althans, op papier. In het echt moet dat nog blijken."

Tip de redactie