NFL

Quarterback Manning ziet 'nieuwe mogelijkheden' na afscheid

Peyton Manning, de legendarische quarterback van de Denver Broncos, ziet door zijn afscheid volop mogelijkheden op nieuwe ervaringen.

De bijna 40-jarige Amerikaan maakte maandag op een persconferentie het einde van zijn loopbaan officieel bekend en zei nog niet te weten wat hij nu zal gaan doen.

"Ik ben ervan overtuigd dat het einde van mijn loopbaan het begin is van iets dat ik nog niet heb ontdekt. Het leven wordt voor mij niet minder mooi. Ik kom in een wereld vol nieuwe mogelijkheden", aldus Manning.

De quarterback debuteerde in 1998 in de NFL bij de Indianapolis Colts, waarmee hij in 2007 de Super Bowl won. Vanaf 2012 kwam hij uit voor de Broncos. Met die club won hij vorige maand de Super Bowl.

Manning is trots op zijn periode van achttien jaar waarin hij in de NFL actief was. "Dat is een mooi getal. Ik vereer de sport, ik hou ervan. Je hoeft je dus niet af te vragen of ik het ga missen. Dat ga ik absoluut."

Dankbaarheid

Na de winst van de Super Bowl met de Denver Broncos zei Manning dat hij rustig na wilde denken over zijn sportieve toekomst. Hij vindt dat hij veel te danken heeft aan de club.

"Dankbaarheid is het woord dat in me opkomt als ik aan de Denver Broncos denk. Ik wil al mijn teamgenoten bedanken en de fans natuurlijk ook. Ze moeten weten hoeveel ze door de jaren heen voor me hebben betekend."

Manning heeft verschillende records in handen. Zo is hij samen met Brett Favre de quarterback met de meeste zeges (186) in de NFL.

Lees meer over:
Tip de redactie