De Japanse ontwerpers van het olympisch stadion voor de Spelen van 2020 in Tokio hebben een ontwerpfout gemaakt: er is nergens plek voor het olympisch vuur.

Het Nationaal Stadion wordt grotendeels van hout gemaakt en nergens is plek voor een groot open vuur, aldus Japanse media vrijdag.

De ontwerpers wijten de fout aan ''gebrekkige communicatie''. Een speciale commissie moet nu een oplossing gaan bedenken.

De minister van Olympische Zaken Toshiaki Endo houdt er zelfs rekening mee dat het bouwplan van het stadion gewijzigd moet worden.

Het ontwerp van het stadion is eerder ook al aangepast. In december nog werd een nieuw ontwerp onthuld dat de helft goedkoper is dan het originele plan. Dat werd te duur bevonden en afgeschreven. Bovendien lieten de Japanners vorig jaar augustus weten dat het stadion mogelijk niet op tijd af zou zijn.

Vorig jaar schrapte het organiserend comité verder nog het originele logo voor het evenement, omdat ontwerper Kenjiro Sano werd beschuldigd van plagiaat. De Belg Olivier Debie vond het wel erg veel lijken op het logo van het Theater van Luik van zijn hand.