Tom Coronel komt ook in 2016 namens ROAL Motorsport uit in het wereldkampioenschap voor toerwagens (WTCC).

De 43-jarige Nederlander kondigde woensdag na lange onzekerheid aan dat hij opnieuw zeker is van een stoeltje in een Chevrolet Cruze in de kleuren van sponsor DHL.

"Nooit eerder was ik zo laat met het aankondigen van mijn autosportplannen", reageert Coronel, die zich bevoorrecht voelt dat hij actief blijft in het WTCC. "Een raceserie waar ik al sinds het begin aan deelneem en die volgens velen ondenkbaar is zonder Tom Coronel."

Eerder dit jaar maakte de Nederlander zijn opwachting in de Dakar Rally, waar hij een dag vast zat in de woestijn na zijn opgave. "Na terugkomst ben ik gelijk weer met het WTCC-plan aan de slag gegaan."

Coronel kijkt richting het nieuwe WTCC-seizoen vooral uit naar de races in het Duitse Nürnberg, Portugal en Hongarije. "Circuits waar ik mooie resultaten heb geboekt."

In aanloop naar de eerste race die begin april wordt afgewerkt in Frankrijk, staan er nog twee testdagen op het programma. "Laten we nu eerst zo snel mogelijk de auto in orde krijgen voor de twee testdagen. Daarna kan ik zeggen hoe alles er voor staat."