Bij afwezigheid van sterspeler Stephen Curry heeft Draymond Green de Golden State Warriors in de nacht van dinsdag op woensdag aan de zege geholpen op de Atlanta Hawks.

Green, net als Curry een All Star dit seizoen, schoot met nog veertig seconden te gaan in de verlenging een driepunter raak 'in de zoemer', waarna de Warriors uiteindelijk met 109-105 wonnen. Na de reguliere speeltijd stond het 97-97.

Curry miste het duel door een lichte enkelblessure. De regerend meest waardevolle speler (MVP) van de NBA liep die kwetsuur zaterdag op in het vorige duel van Golden State, tegen de Oklahoma City Thunder. De point guard besliste die wedstrijd met een heel verre driepunter in de verlenging.

De Warriors boekten tegen de Hawks hun 43e thuiszege op rij en de 25e overwinning op rij van dit seizoen in de eigen Oracle Arena.

De titelverdediger in de NBA kan donderdag tegen de Thunder het record evenaren van de Chicago Bulls, die met sterspeler Michael Jordan tussen maart 1995 en april 1996 44 thuiswedstrijden op rij wonnen.

Legendarisch

De ploeg van coach Steve Kerr jaagt al het hele seizoen op een ander NBA-record van dat legendarische team van de Bulls. Chicago won in het seizoen 1995-1996 72 wedstrijden in het reguliere seizoen. De Warriors staan nu op 54 zeges en 5 nederlagen, met nog 23 duels te gaan.

Klay Thompson eindigde als topscorer van de wedstrijd tegen de Hawks met 26 punten. Green had net geen 'triple-double' met 15 punten, 13 rebounds en 9 assists.