Lindsey Vonn is zaterdag geblesseerd geraakt tijdens de Super-G in Soldeu, Andorra.

In het zicht van de finish ging de Amerikaanse hard onderuit. Vonn werd op de piste behandeld en daarna met een brace om het rechterbeen op een sleetje afgevoerd.

De skiester meldde later dat ze een scheurtje in haar linkerknie heeft. "Door de zachte sneeuw ben ik redelijk hard onderuitgegaan. Röntgenfoto's hebben laten zien dat ik een scheurtje in mijn linkerknie heb. Ik krijg maandag een MRI-scan", aldus Vonn in een bericht op haar Instagram-account.

De Amerikaanse zegt het toernooi, ondanks haar blessure, niet meteen vaarwel. Wellicht komt ze zondag op de supercombinatie zelfs nog in actie. "Het is afwachten. Ik kijk morgen hoe ik me voel en dan besluit ik of ik mee kan doen. Ik houd jullie op de hoogte."

Vonn (31) is de voorbije jaren vaak geplaagd door blessureleed. Tijdens de WK 2013 in Schladming scheurde ze een kruisband in de rechterknie. Door dezelfde kwetsuur ontbrak ze een jaar later op de Olympische Spelen van Sotsji.

Vlak voor het begin van dit seizoen brak ze tijdens de training in Nieuw-Zeeland een enkel. De Amerikaanse kwam telkens sterk terug.

Harde val Lindsey Vonn tijdens Super-G
Harde val Lindsey Vonn tijdens Super-G

Overschaduwd

Het ongeluk van de favoriete overschaduwde de race in de Pyreneeën. De Italiaanse Federica Brignone won vóór de Amerikaanse Laurenne Ross en de Oostenrijkse Tamara Tippler.

Zij worden doorgaans niet voorin verwacht maar profiteerden ditmaal met een vroeg startnummer optimaal van de omslag van het weer.