Dorian van Rijsselberghe en Kiran Badloe zijn zaterdag beiden op het podium beland bij het WK in de RS:X-klasse. Bij de vrouwen veroverde Lilian de Geus een medaille in Eilat.

Van Rijsselberghe, die in augustus bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro zijn olympische titel verdedigt, sprong zaterdag van de vierde naar de tweede plek in het eindklassement.

De windsurfer van Texel kwam in de finale, met tien deelnemers, als tweede binnen. Badloe finishte als vijfde en hield daarmee de derde plaats in de eindstand vast.

De wereldtitel ging naar de Pool Piotr Myszka, die vrijdag al zeker was van het WK-goud. De negende plek in de medalrace kon hij zich zaterdag ruimschoots permitteren.

Van Rijsselberghe (27), die vorig jaar brons op het WK veroverde en in 2011 de wereldtitel pakte, was tevreden met het resultaat in Israël.

"We zijn erg blij dat we alle twee op het podium staan. Het is een mooi einde van een heel interessante week met ups en downs. We hebben alle twee constant gevaren en dan kom je toch nog op het podium."

De Geus

De Geus veroverde brons bij de vrouwen. De 24-jarige Nederlandse kwam tijdens de afsluitende medalrace als vierde over de finish en zakte daardoor één plekje in het klassement.

Het goud was voor Bialecka Malgorzata uit Polen, gevolgd door de Britse Bryony Shaw met zilver.

De Geus, die komende zomer voor een medaille gaat op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, eindigde vorig jaar eveneens op de derde plaats bij het WK in de RS:X-klasse.