Hoewel Tiger Woods sinds afgelopen zomer al niet meer in actie kwam, maakt de voormalige nummer één van de wereld volgens teamcaptain Davis Love III nog altijd aanspraak op een oproep voor de Ryder Cup.

De 40-jarige golfer onderging in de afgelopen anderhalf jaar liefst drie rugoperaties, maar zou nog altijd van waarde kunnen zijn voor de Amerikaanse ploeg in het duel met Europa.

"Als hij tien of twaalf toernooien op rij kan spelen, dan denk ik dat hij zijn niveau wel weer kan halen en in aanmerking komt voor ons team", zegt Love woensdag tegen de BBC.

Woods, die een recordaantal van 653 weken de wereldranglijst aanvoerde maar momenteel de 445e positie bezet, werd in november al aangesteld als één van de adjudanten van Love en zou de eerste spelende vice-captain kunnen worden in de historie van de Ryder Cup.

"Tiger kan beide rollen aan", stelt Love. "Hij zal er alles aan doen als zijn lichaam het toelaat. Als hij steeds weer moet stoppen en de blessures zich opstapelen wordt het lastig, maar we hebben gezien dat hij doorzettingsvermogen heeft."

Revalidatie

Woods speelde in 2015 slechts elf toernooien. "We hebben zijn blessures onderschat", aldus Love. "Het heeft hem echt tegengezeten de laatste jaren."

Woensdag postte Woods nog een filmpje op Twitter waarin hij traint voor een virtueel scherm. De Amerikaan meldde daarbij dat zijn revalidatie gestaag vordert.

De Ryder Cup wordt van 30 september tot 2 oktober gespeeld op de Hazeltine National Golf Course in het Amerikaanse Chaska.