Bokser Manny Pacquiao heeft drie dagen nadat hij zijn excuses aanbood benadrukt dat hij niets terugneemt van zijn omstreden uitspraken over homoseksuelen.

De 37-jarige Filipijn zag woensdag zijn sponsorcontract met Nike verbroken worden nadat hij in een interview zei dat "dieren beter dan homo's" zijn, omdat dieren wel zouden weten hoe mannen en vrouwen zich van elkaar onderscheiden.

Pacquiao bood later via Facebook zijn verontschuldigingen aan. "Vergeef me alsjeblieft als ik mensen beledigd heb". Nike vond de controversiële uitspraken echter "weerzinwekkend" en wilde niet langer geassocieerd worden met de Aziaat.

"Ik ben blij dat ik de waarheid heb verteld", reageert Pacquiao vrijdag na een trainingssessie nog eens op alle ophef. "Wat ik zeg klopt. Ik vertel alleen de waarheid die in de Bijbel staat."

"Natuurlijk ben ik tegenstander van het homohuwelijk, maar ik veroordeel het niet. Ik wil gewoon even duidelijk maken dat ik 'LGBT' (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, red.) niet veroordeel, ik veroordeel de daad."

Leviticus 20:13

Pacquiao zegt weinig moeite te hebben met de beëindiging van zijn lucratieve sponsorcontract met Nike. "Ik ben gelukkig", aldus de strenggelovige katholiek. "Ik ben altijd gelukkig, want God is met mij."

Donderdag plaatste de Filipijn nog een bijbels vers (Leviticus 20:13) op zijn Instagram-account met de tekst: "Wie met een man het bed deelt als met een vrouw, begaat een gruweldaad. Beiden moeten ter dood gebracht worden en hebben hun dood aan zichzelf te wijten."

Die post verwijderde de bokser later weer.