Michael van Gerwen keek donderdag in Dublin tevreden terug op zijn tweede overwinning in drie duels in de Premier League Darts.

De nummer één van de wereldranglijst was met 7-4 te sterk voor de Engelsman Adrian Lewis, de mondiale nummer drie. 

"Ik genoot erg van de wedstrijd. Het was voor ons allebei een belangrijke wedstrijd en ik haalde een hoog niveau", aldus de Brabander na afloop.

Van Gerwen kwam na een 2-0 voorsprong met 4-3 achter in legs, maar won vervolgens vier legs op rij. Hij haalde een gemiddelde van 106.40 per beurt. "Op een paar momenten was ik niet helemaal zeker van mijn spel, maar ik deed de goede dingen op de juiste momenten. Ik ben erg blij met de twee punten."

Van Barneveld

Raymond van Barneveld kwam ook op twee overwinningen in drie duels door Robert Thornton met 7-5 te verslaan. De Schot had in de laatste leg een pijl om een gelijkspel af te dwingen, maar miste.

"Ik speelde slecht in de laatste leg, maar gelukkig miste Robert en gaf hij me de kans om te winnen", zei de 48-jarige Van Barneveld na de wedstrijd.

"Ik ben blij met de overwinning en mijn optreden. Robert komt altijd terug en nu deed hij dat weer, gelukkig wist ik te voorkomen dat het gelijk werd. De twee punten zijn belangrijk, want iedereen kan van iedereen winnen in de Premier League."