Handbalster Estavana Polman is weer thuis nadat ze maandag na een competitiewedstrijd van haar Deense club Esbjerg werd opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten

De 23-jarige Polman laat woensdag via het Nederlands Handbal Verbond weten dat het goed met haar gaat. Ze moet het voorlopig nog wel rustig aan doen.

Het boegbeeld van het Nederlands team heeft al een aantal jaren last van hartritmestoornissen. Tijdens het competitieduel met Viborg staken die klachten weer de kop op en moest ze per ambulance naar het ziekenhuis worden gebracht.

De Nederlandse handbalsters, die in december zilver pakten op het WK in Denemarken, spelen van 17 tot en met 20 maart een olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in het Franse Metz.

Bondscoach Henk Groener heeft zijn selectie op 7 maart voor het eerst weer bij elkaar voor twee EK-kwalificatieduels met Spanje. Hij sprak dinsdag al de verwachting uit dat Polman er dan gewoon bij is. "Maar we willen uiteraard zekerheid hebben over haar gezondheid."

Om zich te plaatsen voor Rio de Janeiro moet Nederland bij het OKT bij de eerste twee eindigen in een poule met Frankrijk, Tunesië en Japan.