Bokser Manny Pacquiao heeft dinsdag zijn excuses aangeboden voor zijn controversiële uitspraken over homoseksuelen eerder deze week.

De 37-jarige Pacquiao kreeg veel kritiek na een interview op TV5, een tv-zender uit zijn geboorteland de Filipijnen, waarin hij zei dat "dieren beter zijn dan homo's". "Zij weten hoe mannen en vrouwen zich van elkaar onderscheiden."

De streng gelovige Aziaat reageerde dinsdag op zijn Facebook-pagina op al het commentaar op zijn vergelijking.

"Het spijt me dat ik mensen pijn heb gedaan door homo's te vergelijken met dieren", schrijft Pacquiao. "Vergeef me alsjeblieft als ik mensen beledigd heb."

"Ik blijf bij mijn opvatting dat ik tegen het homohuwelijk ben vanwege wat er in de Bijbel staat, maar ik veroordeel de homoseksuele gemeenschap niet. Ik houd van jullie allemaal met de liefde van God."

Senaat

Pacquiao geldt als een van de beste boksers van deze eeuw. Hij veroverde in totaal tien wereldtitels.

'Pacman' is sinds 2010 lid van het Huis van Afgevaardigden van de Filipijnen. Hij is lid van de United Nationalist Alliance, een conservatieve partij, en hoopt dit jaar verkozen te worden in de senaat.

Het volgende gevecht van Pacquiao is op 7 april in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas tegen de Amerikaan Timothy Bradley.