​Blake Griffin is door zijn club Los Angeles Clippers bestraft met vier duels schorsing vanwege een handgemeen met staflid Matias Testi.

De sterspeler van de Clippers verkocht zijn vriend Testi op 23 januari twee klappen tijdens een bezoek aan een restaurant in Toronto en brak daarbij zijn rechterhand.

Griffin ontvangt bovendien gedurende vijf wedstrijden in de NBA geen salaris van de Clippers, die het loon van de forward doneren aan een organisatie die zich inzet voor kansarme jongeren in Los Angeles.

De 26-jarige Griffin, die er door zijn kwetsuur sowieso nog zeker een maand uitligt, heeft bovendien toegezegd zich ook in te zetten voor het goede doel.

Berouw

"Wij hebben duidelijk gemaakt dat dit gedrag niet past bij de Clippers", melden eigenaar Steve Ballmer en coach Doc Rivers in een verklaring.

"Blake heeft berouw getoond en zijn excuses aangeboden. Hij is een belangrijk onderdeel van onze ploeg en wij staan achter hem als hij zich weer aansluit bij het team."

"Hij begrijpt dat zijn daad gevolgen heeft en staat te popelen om weer aan de slag te gaan", aldus de Clippers over Griffin, die mede door een eerdere blessure sinds eind december al niet meer in actie kwam.