Marcos Baghdatis, Gilles Müller en Philipp Kohlschreiber hebben zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van het ABN Amro-toernooi.

De Cyprioot Baghdatis rekende in drie sets af met de Belg David Goffin. Na bijna tweeënhalf uur stond er 6-1, 5-7, 7-6 (5) op het scorebord in Rotterdam.

Goffin, als vierde geplaatst op het hardcourt, had het vooral in zijn eigen servicegames moeilijk tegen de nummer 61 van de wereldranglijst. Baghdatis kreeg liefst elf breakpunten, maar wist daar slechts drie van te benutten.

In de tweede ronde neemt de Cyprioot het op tegen de Slowaak Martin Klizan, die Tommy Robredo uit Spanje versloeg.

Müller

Müller plaatste zich met winst op de Italiaan Andreas Seppi geplaatst voor de tweede ronde. Kohlschreiber won eveneens zijn partij in de eerste ronde. De Duitser rekende in twee sets af met Julien Benneteau.

Müller won op het centre court in Rotterdam met 4-6, 7-6 (2) en 6-4 van Seppi. De 32-jarige Luxemburger neemt het in de tweede ronde op tegen Marin Cilic. De als tweede geplaatste Kroaat won maandag zijn eersterondepartij van de Oezbeek Denis Istomin.

Kohlschreiber was met 6-4 en 6-4 te sterk voor Benneteau, waardoor ook hij door is naar de tweede ronde. De Duitser speelt woensdag tegen Ivan Dodig, die in de eerste ronde de als zevende geplaatste Fransman Benoit Paire versloeg.

Eerder op dinsdag won Hyeon Chung van de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez met 5-7, 6-4 en 6-4. Chung is de eerste Koreaan die een partij weet te winnen op het toernooi in Rotterdam.

Rojer

In het dubbelspel bereikte Jean-Julien Rojer de kwartfinales met zijn Roemeense partner Horia Tecau. De titelverdedigers hadden twee sets nodig tegen de Spanjaard Guillermo Garcia-Lopez en de Serviër Viktor Troicki (6-3 en 6-2).

Het favoriete duo stuit in de tweede ronde niet op Robin Haase en Thiemo de Bakker. De Nederlanders waren niet opgewassen tegen de Luxemburger Müller en Nenad Zimonjic uit Servië: 6-3 en 6-4.

Haase

Haase speelt woensdag in de eerste ronde van het enkelspel tegen Gilles Simon, die als derde geplaatst is. De Hagenaar is na de uitschakeling van De Bakker op maandag de enige overgebleven Nederlander in het enkelspel.