De New York Knicks hebben maandag hun coach Derek Fisher ontslagen. De NBA-ploeg verloor negen van zijn laatste tien wedstrijden.

Assistent Kurt Rambis zal optreden als interim-trainer, zo melden de Knicks op de site van de club.

De 41-jarige Fisher was bezig aan zijn tweede seizoen in New York. Vorig jaar verloor de kampioen van 1970 en 1973 65 van zijn 82 wedstrijden, een negatief clubrecord.

Dit seizoen staat de balans voorlopig op 23 zeges en 31 nederlagen, waarmee de Knicks elfde staan in de Eastern Conference. Alleen de eerste acht ploegen plaatsen zich voor de play-offs.

Fisher tekende medio 2014 een contract voor vijf jaar in New York, vlak nadat hij zijn actieve loopbaan had beëindigd.

Phil Jackson

De voormalig point guard speelde achttien seizoenen in de NBA. Met de Los Angeles Lakers kroonde hij zich in 2000, 2001, 2002, 2009 en 2010 tot kampioen.

In al die vijf seizoenen was Phil Jackson de coach van de Lakers. De 'Zen Master' is momenteel de technische baas bij de Knicks en hij maakte zich anderhalf jaar geleden hard voor de komst van Fisher.

Fisher is na Kevin McHale (Houston Rockets), Lionel Hollins (Brooklyn Nets), David Blatt (Cleveland Cavaliers) en Jeff Hornacek (Phoenix Suns) de vijfde coach die dit NBA-seizoen is ontslagen.

Na komende donderdag ligt de NBA zes dagen stil vanwege de All Star-festiviteiten in Toronto.