Judoka's Roy Meyer en Tessie Savelkouls hebben zondag een bronzen medaille veroverd op het Grand Slam-toernooi van Parijs. 

In het olympisch jaar vocht Meyer zich in de categorie boven 100 kilogram naar het erepodium ten koste van de Japanner Ryu Shichinohe. Een yuko als beloning voor een beentechniek volstond.

Meyer maakte die al vrij vroeg in de partij en moest de voorsprong toen nog geruime tijd zien vast te houden. Dat kostte enorm veel energie. In de laatste halve minuut liep hij op zijn tandvlees, maar de medaille liet hij niet meer glippen.

Savelkouls hoefde in de categorie boven 78 kilogram voor de medaillestrijd tegen Rochele Nunes de mat niet eens op. De Braziliaanse meldde zich af voor de partij.

Savelkouls verloor in de derde ronde van de Française Marine Erb (twee yuko's) maar baande zich ten koste van de Oekraïense Svitlana Iaromka (ippon) een weg naar het podium. Ze was het evenement in Bercy begonnen met een zege op olympisch kampioene Idalys Ortiz uit Cuba.

Kim Polling (-70 kg) maakte na haar verlies tegen de Zuid-Koreaanse Kim Seongyeon (yuko) geen gebruik van haar recht op herkansing wegens knieklachten. ''Niets ernstigs, maar in een olympisch jaar wil ik geen risico's nemen'', lichtte Polling toe.