Joost Luiten is zaterdag na de derde dag van Dubai Dessert Classic gestegen naar de vierde plek in het algemeen klassement.

De Nederlander ging rond in 67 slagen, vijf onder par, en staat met -13 vierde.

Luiten zag de achterstand op leider Danny Willet wel iets oplopen. De Engelsman heeft de leiding in het toernooi van de Europese Tour met -16.

Luiten werkte, net als vrijdag, een goede ronde af. Hij schreef weliswaar twee bogeys op zijn kaart, maar stelde daar ook zeven birdies tegenover. 

Vorige week eindigde de Bleiswijker als dertiende in de Qatar Masters en de week daarvoor als vijfde in het Abu Dhabi Championship.

De goede klasseringen de laatste weken hebben ervoor gezorgd dat Luiten weer wat is gestegen op de wereldranglijst. Hij moet voor 27 maart bij de beste vijftig golfers van de wereld staan. Dan is hij namelijk verzekerd van een ticket voor The Masters, de eerste major van het jaar. Nu bezet Luiten plek 79.

Droomstart

''Ik doe zondag weer mee voor de overwinning'', concludeerde Luiten voldaan. Hij sprak van een droomstart in zijn derde ronde. ''Ik stond na vijf holes op -4. Helaas moest ik op de zesde hole een bogey accepteren. Ik sloeg mijn drive in de bunker en miste van daaruit de green. Ik liet toen ook nog een putt van twee meter liggen.''

Luiten sloot zaterdag zijn rondgang af met vier keer een par. ''Ik kwam steeds niet dicht genoeg bij de hole om een birdie te maken. Al met al een goede score van -5 en een mooie positie voor zondag.''