Bondscoach Henk Groener heeft woensdag de selectie van de handbalsters voor de komende EK-kwalificatieduels met Spanje en het Olympisch Kwalificatietoernooi in Metz bekendgemaat.

Ten opzichte van de equipe die in december zilver pakte op het WK in Denemarken zijn Annick Lipman en Ailly Luciano toegevoegd. Sanne Hoekstra, die op het WK als invaller in actie kwam, behoort tot de reserves.

Van de achttien geselecteerde speelsters zijn er uiteindelijk zestien die overblijven voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Spanje op 9 maart (in Almere) en 12 maart (in Valladolid).

Bij het OKT in Frankrijk neemt Oranje het op tegen Frankrijk (18 maart), Japan (19 maart) en Tunesië (20 maart). De eerste twee landen in de groep plaatsen zich voor de Spelen in Rio.

De selectie:
Doel: Marieke van der Wal, Tess Wester, Annick Lipman
Veld: Jessy Kramer, Laura van der Heijden, Debbie Bont, Lois Abbingh, Sanne van Olphen, Ailly Luciano, Danick Snelder, Lynn Knippenborg, Yvette Broch, Nycke Groot, Kelly Dulfer, Michelle Goos, Martine Smeets, Angela Malestein, Estavana Polman
Reserves: Sanne Hoekstra, Anouk van de Wiel, Esther Schop, Myrthe Schoenaker, Inger Smits, Maxime Struijs, Isabelle Jongenelen