De Los Angeles Lakers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag door een ouderwets sterke Kobe Bryant na tien nederlagen op rij weer eens een wedstrijd gewonnen in de NBA.

Bryant was in het thuisduel met de Minnesota Timberwolves (119-115) goed voor 38 punten, zijn hoogste score van dit seizoen.

De 37-jarige shooting guard, die in zijn afscheidsseizoen een gemiddelde haalt van zestien punten per wedstrijd, was in 33 minuten speeltijd goed voor zeven driepunters. Ook gaf hij vijf assists en pakte hij vijf rebounds.

De Lakers en Bryant kennen een moeilijk seizoen en de ploeg uit Los Angeles had sinds 12 januari geen wedstrijd meer gewonnen, maar de voormalig MVP liet in het Staples Center nog een keer zien waarom hij als een van de beste basketballers aller tijden wordt gezien.

Nadat de Timberwolves in de slotfase de leiding namen, kwam LA via twee driepunters op rij van Bryant weer op voorsprong. Met nog 26 seconden te gaan zette hij zijn ploeg op een 113-110 voorsprong en die marge gaf het team van coach Byron Scott niet meer weg.

De Lakers hadden sinds 1994 niet meer tien wedstrijden op rij verloren. De zestienvoudig NBA-kampioen voorkwam met de zege op de Timberwolves dat het een clubrecord neerzette voor het grootste aantal nederlagen op een rij.

Suns

De Phoenix Suns verloren hun eerste wedstrijd onder interim-trainer Earl Watson, die eerder deze week de ontslgen Jeff Hornacek opvolgde.

De ploeg uit Arizona kwam tegen de Toronto Raptors op een riante voorsprong in het eerste kwart, maar verloor met 104-97. Voor de bezoekers uit Canada maakte Kyle Lowry 26 punten.

De Suns kennen een dramatisch seizoen. De ploeg verloor twintig van zijn laatste 22 wedstrijden en dat kostte Hornacek zijn baan.