Voormalig wereldkampioen in het zwaargewicht Frank Bruno (54) zint twintig jaar na zijn laatste gevecht op een rentree in het boksen.

"Ik ben weer aan het trainen en zit constant in de sportzaal", zei Bruno maandag tegen het Britse ITV. "Ik moet wel terugkeren om dit uit mijn systeem te krijgen, want ik wil niet eindigen in een psychiatrische inrichting", vertelt Bruno. 

De Brit, die in 2003 werd gediagnosticeerd met een bipolaire stoornis die hem suïcidale neigingen bracht, debuteerde in 1982 als professioneel bokser en won 40 van zijn 45 gevechten, waarvan 38 op knock-out.

In 1995 won Bruno de wereldtitel in het zwaargewicht van de bond WBC door een zege op Oliver McCall, maar een jaar later verloor hij zijn kampioenschapsriem door een nederlaag op knock-out tegen Mike Tyson. Dat was ook direct het laatste gevecht van de Engelsman.

Bruno gaf maandag aan dat hij voor zijn gevoel geen andere keuze heeft dan terugkeren in het boksen. "Ik kan niet toestaan dat zogenaamde promotors zeggen dan een jonge bokser als Anthony Joshua mij in twee rondes knock-out kunnen slaan, terwijl ik nog niet eens dood ben."

De Britse boksraad, die Bruno een licentie zou moeten geven als wij weer wil vechten, heeft nog niet gereageerd.