Kunstrijden

Wories eindigt als twintigste op EK kunstrijden

Niki Wories is nog een plaatsje opgeschoven in de rangschikking van het EK kunstrijden in Bratislava. De Nederlands kampioene toonde de jury vrijdagavond een degelijke vrije kür, die haar 85,05 punten opleverde.

Pas in de slotfase, toen de vermoeidheid zich deed gelden, kwam ze tweemaal ten val na een sprong. Daarvoor waren de landingen ook na combinaties wel zeker, al haalde ze niet alle voorgenomen draaien om de lengteas.

Met een totaal van 131,87 eindigde Wories, die voor haar sport naar Canada is verhuisd, als twintigste. De finale halen op het Slowaakse ijs was haar doel. Vorig jaar bij haar EK-debuut lukte het niet zich bij de beste 24 te scharen.

Met de verrichting van vrijdag heeft de 19-jarige Nederlandse, die in Bratislava werd bijgestaan door haar nieuwe coach Bruno Marcotte, zich in principe gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap in Boston, eind maart. De KNSB moet haar nog wel officieel aanwijzen.

Om ooit de Russische hegemonie te doorbreken, wordt veel meer gevraagd. De titel was voor Evgenia Medvedeva, in november zestien geworden. Met 215,45 bleef ze haar iets oudere landgenotes Elena Radionova (209,99) en Anna Pogorilaja (187,05) voor.

Lees meer over:
Tip de redactie