Los Angeles Clippers zal het nog enige tijd moeten stellen zonder sterspeler Blake Griffin. De geblesseerde forward van de NBA-club was onlangs betrokken bij een opmerkelijk incident.

Griffin kreeg tijdens een verblijf met de Clippers in een restaurant in Toronto ruzie met Matias Testi, een staflid van de ploeg. Hij gaf de assistent-coach binnen een klap en deed dat buiten nogmaals.

De 26-jarige Griffin brak daarbij zijn rechterhand. Het voorval kwam aan het licht toen de schade aan zijn hand zichtbaar werd op een röntgenfoto. Clippers-eigenaar Steve Ballmer reageerde dinsdag in een verklaring op het voorval.

"Dit gedrag past niet in onze organisatie en dit incident is niet representatief voor wie wij zijn als team. We onderzoeken dit volledig met hulp van de NBA en er zullen passende maatregelen worden genomen", aldus Ballmer.

Griffin is vier tot zes weken uitgeschakeld door de kwetsuur. Hij speelde sinds 25 december geen wedstrijd meer door een spierscheuring in zijn bovenbeen en was juist dicht bij zijn rentree.

De Clippers staan momenteel vierde in de Western Conference.