Usain Bolt sluit niet uit dat hij pas na de Olympische Spelen van 2020 in Tokio een punt achter zijn loopbaan zet. Bijna een jaar geleden zei de Jamaicaan nog na het WK van 2017 te stoppen.

De 29-jarige sprinter houdt echter mede op verzoek van zijn coach Glen Mills alle opties voorlopig open, waardoor deelname aan de Spelen over vier jaar niet ondenkbaar is.

"Ik zeg niet dat ik het ook daadwerkelijk ga doen, maar mijn coach zei dat ik het niet meer over het einde van mijn carrière moet hebben", zei Bolt maandag tegen Television Jamaica.

"We zien na de komende twee jaar wel wat er gebeurt. Mijn coach zegt dat ik naar Tokio kan gaan en ik geloof hem."

Bolt kan deze zomer in Rio voor de derde keer op rij drie gouden medailles winnen op de Spelen. In Peking en in Londen was hij individueel en met zijn team ongenaakbaar op de 100 meter, 200 meter en 4x100 meter.

Zwaarder

De Jamaicaan zegt zijn keuze vooral af te laten hangen van zijn fysieke gesteldheid. "Hoe ouder je wordt, hoe zwaarder het wordt om te trainen. Het zal heel intensief zijn om door te gaan tot mijn 32e, 33e of 34e, maar ik denk dat ik het kan doen. Ik zal het in ieder geval proberen."

"Het belangrijkste is voor mij dat ik stop op het moment dat ik nog op mijn top ben. Ik wil niet in de situatie komen waarin iedereen zich verbetert behalve ik."

Op het laatste WK, vorig jaar in Peking, veroverde Bolt ook al goud op zowel de 100 meter, 200 meter als 4x100 meter.