De Cleveland Cavaliers gaan verder zonder David Blatt. De coach werd vrijdag ontslagen bij de club uit de NBA.

Het congé van de 56-jarige Blatt komt als een verrassing. De Cavaliers voeren momenteel de ranglijst in de Eastern Conference aan met dertig overwinningen en elf nederlagen.

De ploeg ging onlangs hard onderuit in de topper tegen de Golden State Warriors. De koploper in de Western Conference was dinsdag met liefst 132-98 te sterk.

''Ik kijk meer dan alleen naar winst en verlies. De vraag is of we aan een kampioensteam bouwen dat eenheid uitstraalt. Dat is nog niet het geval'', zei algemeen directeur David Griffin.

Blatt bereikte vorig jaar nog de NBA-finale met de Cavaliers. Daarin werd verloren van de Golden State Warriors. De Amerikaan stond anderhalf seizoen aan het roer bij de ploeg uit Ohio.

De taken van Blatt bij de Cavaliers worden overgenomen door zijn assistent Tyronne Lue, die in het verleden zelf ook in de NBA speelde. Hij stopte in 2009.

Warriors

De Golden State Warriors boekten vrijdag een klinkende overwinning in de NBA. De formatie van sterspeler Stephen Curry won met 122-110 van Indiana Pacers.

Curry was de uitblinker met 39 punten. Ook maakte hij tien rebounds en gaf twaalf assists. Twee keer was hij ongeveer vanaf de middenlijn trefzeker.

Trainer Steve Kerr keerde na maandenlange afwezigheid terug op de bank bij de kampioen van de NBA, die tegen de Pacers de veertigste zege van dit seizoen boekte. Daar staan slechts vier nederlagen tegenover.

De 50-jarige Kerr onderging in de zomer enkele operaties aan zijn rug en moest daarna lang revalideren.