Waterpolo

Waterpoloërs zeker van OKT in Triëst

De Nederlandse waterpolomannen hebben zich definitief geplaatst voor het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT) in april in het Italiaanse Triëst.

Dankzij de zege na strafworpen dinsdag op Georgië is Oranje zeker van minimaal de twaalfde plaats bij het EK in Belgrado.

De twaalfde plek was in principe voldoende voor plaatsing, tenzij een extra niet-Europees land zich nog zou melden om een kans te maken op deelname aan de Spelen in Rio de Janeiro. De deadline daarvoor verstreek dinsdagavond om middernacht.

Een woordvoerder van zwembond FINA bevestigt dat er zich slechts vier niet-Europese landen hebben aangemeld: Canada, Kazachstan, Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland. Daarmee zijn wij zeker van deelname'', meldt assistent-bondscoach Hans Nieuwenburg vanuit Belgrado. 

Drie landen

Drie Europese landen zijn al zeker van deelname in Rio: Servië, Kroatië en Griekenland. De Europees kampioen, of het beste land achter deze drie landen, plaatst zich ook voor de Spelen.

Op het OKT in Triëst, dat van 3 tot en met 10 april gehouden wordt, zijn nog vier olympische tickets te verdienen. De laatste keer dat de Nederlandse waterpolomannen erbij waren op de Spelen was zestien jaar geleden in Sydney.

Tip de redactie