Basketbal

Warriors vernederen Cavaliers in NBA-topper

De Golden State Warriors hebben in de nacht van maandag op dinsdag in de herhaling van de NBA-finale van vorig seizoen met liefst 132-98 gewonnen van de Cleveland Cavaliers.

Halverwege koesterde de titelverdediger al een voorsprong van 70-44. Pas in het laatste kwart konden de Cavaliers de ontketende bezoekers bijbenen.

Sterspeler Stephen Curry van de Warriors was goed voor 35 punten, waaronder zeven driepunters. LeBron James, de vedette van de Cavaliers, bleef steken op zestien punten.

"Tegen de topteams komen we dit seizoen vooralsnog tekort", moest James constateren. "We weten nu in elk geval welk niveau we moeten halen om kampioen te worden."

Vier jaar geleden gingen de Cavaliers voor het laatst zo hard onderuit in eigen huis, toen met 39 punten verschil tegen de Chicago Bulls.

Fenomenaal

Interim-coach Luke Walton van de Warriors zag zijn team zelden beter spelen. "Iedereen presteerde fenomenaal, meer kunnen we als coaches niet verlangen."

De Warriors voeren de stand in de Western Conference aan met een balans van 38 zeges en vier nederlagen. Met een balans van 28-11 staan de Cavaliers bovenaan in de Eastern Conference.

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers

Overzicht: Belangrijkste wielertransfers
Bekijk hier welke wielrenners in het seizoen 2018 voor een andere ploeg zullen rijden.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie